kff kurhessische Fleischwaren, Fulda:Kälte aus einem Guss/ Seamless refrigeration - Kälte aus einem Guss/ Seamless refrigeration

FT_01_2016

Fotos: Daikin Kälte aus einem Guss Eine der größten Produzenten von Bio-Fleisch und -Wurst in Deutschland setzt auf eine invertergeregelte Verbundkälteanlage. Um dem Verbot des Kältemittels R22 seit 1. Januar 2015 zuvorzukom-men, entschied sich „kff kurhes-sische fleischwaren“ in Fulda, einer von Deutschlands größten Herstellern für Bio- Fleisch- und Wurstwaren, bereits 2012 für den Austausch der alten R22-Kälteanla-gen. Ein sicherer Betrieb der bestehen-den Kälteanlagen wäre sonst nicht mehr zu gewährleisten gewesen. Deshalb setzt das Unternehmen nun bei Normal- und Tiefkühlung auf die Zeas-Verbundkälteanlage von Daikin Airconditioning Ger-many in Unterhaching. 28 invertergere-gelte Zeas-Systeme mit dem zukunftssicheren Kältemittel R 410-A sichern eine störungsfreie und geschlossene Kühlkette bei der Fleisch- und Wurstwarenherstel-lung. 22 1/2016 Auf 10.000 m2 wird bei der kff eine breite Palette von Fleisch- und Wurstwa-ren hergestellt. „Bei uns steht die Qua-lität an erster Stelle. Deshalb haben wir uns für die Zeas-Technologie entschie-den, die uns eine hohe Betriebssicherheit bei der Kühlkette bietet, und das bei ei-nem effizienten Betrieb“, begründet Erich Michel, Metzgermeister und kff-Geschäftsführer, die Entscheidung. Kälteanlage veraltet Die eingeschossige Produktionshalle mit aufgesetzter Verwaltung wurde 1972 gebaut und 1985 erweitert. Sie ist in Pro-duktions-, Lager-, Verpackungs- sowie Kommissionierungsräume unterteilt, in denen jeweils unterschiedliche Tempe- Seamless refrigeration One of Germany‘s largest organic butcheries in Fulda operates with an inverter-controlled compound refrigeration system by Daikin. To preempt the ban on the refrige-rant R22 from 1st January 2015, „kff kurhessische fleischwaren“, one of Germany‘s larger producers of orga-nic meat and sausage products decided to replace the old R22 refrigeration sys-tems back in 2012. Reliable operation of the existing refrigeration systems would otherwise have no longer been able to be guaranteed. For this reason, for normal and deep cooling the company now uses the Zeas compound refrigeration system from Daikin Airconditioning Germany in Unterhaching. A total of 28 inverter-regulated Zeas sys-tems with the future-proof refrigerant R 410-A assure a fault-free and closed refrigeration chain in meat and sausage product production. On a total area of 10,000 m2 kkf in Fulda produces a broad range of meat and sausage products. „With us quality comes first. That‘s why we decided on the Zeas technology which provides us with a high degree of opera-tional reliability in the cooling chain with efficient functioning“ is how Erich Michel, master butcher and managing director of kff justifies the decision. Refrigeration system obsolete The single-storey production hall with a superimposed administrative section was built in 1962 and extended in 1985. The hall is divided into production, storage, packaging as well as commissioning rooms in each of which different tempe-ratures of between -30°C and +12°C are required. The five old compound refrige-ration systems were no longer in keeping with the state of the art and had already been upgraded. On top of that, due to the expansion of production more cooling output was re-quired. The output deficiency in conjunc-tion with the restricted spatial conditions and the requirements of efficient opera-tion meant that a more powerful system was needed. As long ago as 2013 four Zeas for four cool rooms were installed. Based on the good experience with the-se, the company decided to change over to this technology completely. A total of


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