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FT_06_2015

Norm 14065 gewährleistet. Hygiene und Optik sind glei-chermaßen wichtig. Matthias Zoch, Leiter der Umwelt- und Verfahrenstechnik bei Mewa Textil-Service sagt: „Wer es als Geschäftsführer, Betriebs- oder Abteilungsleiter in der Lebensmittelproduktion ernst meint mit dem Thema Textil-hygiene, für den sind die DIN-Vorgaben zum Wechselzyklus eine gute Leitlinie.“ Mewa stattet Lebensmittelbetriebe mit Mitarbeiterkleidung aus und übernimmt auch die Pfle-ge der Arbeitskleidung gemäß international gültigen Hygie-nestandards. Für die Mitarbei-ter der Risikoklassen 2 und 3, die mit unverpackten, leicht verderblichen Lebensmit-teln umgehen, gilt: Sie sollten mindestens einmal täglich fri-sche Kleidung anziehen, bei Verschmutzung auch gerne mehrfach am Tag. Diesem An-spruch kann nur gerecht wer- Berufskleidung & Arbeitsschutz Professional clothing & worker protection ensured by the RABC system (Risk Analysis and Biocontami-nation Control System) and the implementation of European standard 14065. Hygiene and appearance are equally impor-tant. Matthias Zoch, Director of Environmental and Process Technology at Mewa Textil- Service says: "For anyone who as a managing director or de-partmental manager in the food production industry takes texti-le hygiene seriously, the DIN re-placement cycle regulations are a good guideline". Mewa sup-plies food enterprises with staff clothing and is also responsible for the care of the work clothing in accordance with interna-tionally applicable hygiene standards. Personnel in risk classes 2 and 3 who deal with unpackaged, easily perishable foods should use fresh clothing at least once daily, and seve-ral times daily in the event of contamination. This aspiration can only be fulfilled if enough replacement clothing is always available – at the business itself. Fresh and used work clothing must be stored separately from each other. "We therefore offer our customers special laundry cupboard systems which take these requirements into ac-count", emphasises Matthias Zoch. With its "Profi Food" and "Food White" collections Initial Workwear also offers a comprehensive range of products for the meat industry: from the ac-quisition and financing of the clothing via the collection of soiled and delivery of recon-ditioned textiles to care, repair or replacement. The "Profi Food" collection is particularly suitable for activities in risk classes 1, 2 and 3 and is DIN 10524-certified. Maximum sa-fety is ensured by way of the validated washing and recon-ditioning process according to DIN EN 14065. Heike Sievers Weitere Informationen: Further information: www.alsco.de www.bgn.de www.franz-mensch.de www.gottfried-schmidt.de www.friedrich-muench.de www.mewa.de www.meine-arbeitsschuhe.de www.rentokil-initial.com Verbesserung der Lebensmittelsicherheit durch hygienisches Design! Mit Ultra Safe Technology Ultra Safe Technology Vikan setzt neue Maßstäbe in Sachen Sicherheit, Schutz und Hygiene 8 Farben Das umfassendste Farbkodesystem der Welt Wollen Sie die Kontamination kontrollieren? Erfahren Sie mehr auf ust.vikan.com/de Gewinner des: to wear also makes the work easier for personnel. For this there are leg garments, optio-nally in a unisex version, such as comfortable pull-on trousers with an elasticated waist band and drawstring or classic five-pocket trousers. Lateral stretch inserts and a robust fabric en-sure an optimum fit. The con-ditioning of work clothing in accordance with HACCP for suitable hygienic quality is


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