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Fotos: Climastar-Anlage von Reich Thermoprozesstechnik./ Climastar-system of Reich Thermoprozesstechnik zwecke installiert. Wie auch Bigler konnten die Kunden schon nach einer sehr kur-zen Testphase ihre Produkte routinemäßig produzieren und bestätigten deutliche Prozess-verbesserungen. Auch Vemag Anlagenbau setzt auf Optimierungen: Der Aeromat II ist eine Weiterent-wicklung des bewährten Kon-zepts – mit höherer Flexibilität und Energieeffizienz. Geblie-ben ist die universelle Einsetzbarkeit für Röten, Trocknen, Räuchern, Brühen, Garen oder Kalträuchern. Durch die Energierückgewinnungsanla-ge EcoCon reduziert sich der Energieverbrauch der Anlage um bis zu 30 %. Das strömungs-optimierte Luftführungssystem mit Leitblechen und größerem Querschnitt sorgt für optimierte Gleichmäßigkeit. Die Kammerbreite wurde verringert, die Türbreite erhöht. Als Ergän-meat and convenience products in six Plants. During 18 months of development work, Maurer- Atmos closely examined the entire drying, maturing and fermenting process technolo-gy in order to meet customer requirements in all areas. This involved, installing one system for tests purposes at each of six existing customers‘ in Europe. Like Bigler AG even after only manager in raw cured product and raw sausage production says: „In the case of salami, we have a standard maturing time of seven to eight weeks. It is of course a matter of being able to produce more quickly – without additives or maturing agents. Together with Mau-rer- Atmos we have perfected this new system – and within a very short time“. Thanks to weekly telephone conversa-tions and regular tastings, the product is now perfect. „ We are now increasing production to 7 tonnes per week“ she says happily. Previously, 5.5 tonnes per week were stored in the warm curing room (30 m2). At 106 m2, the subsequent clima-tic maturing room holds around 100 trolleys. Bigler AG produ-ces about 18 types of salami (not counting differences in calibre), as well as other sau-sage and meat products, fresh Foto: Reich Thermoprozesstechnik Räuchertechnik Smoking technologies 3/2015 17 PROCESSING TECHNOLOGIES FOR COOKING SMOKING • MATURING • DRYING •AGING


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