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Fotos: GS-Schleiftechnik, Nock Maschinebau, Mado, Giesser Messer Schneiden & Slicen Cutting & Slicing zu beachten. Beim Messersor-timent von Victorinox sorgen entsprechend der internationalen Lebensmittelverord-nung gekennzeichnete, far-bige DER UANTENSPRUNG IM TRIMMING t h e P i o n e e r i n Tr immi n g info@bettchergmbh.de www.bettchergmbh.de BET-030_Quantum_Insel-AZ-2014_USA-RZ.indd 109.07.14 10:15 SCHWEIZER MESSER FÜR DEN PROFI WWW.VICTORINOX.COM 12 2/2015 CUT_43x90.indd 1 21.08.14 10:37 Griffe für Sicherheit und Hygiene. Um Verwechslungen auszuschließen, sind die Mes-ser durch die Farben einem klar festgelegten Einsatzge-bieten zugewiesen. Mit den farbigen Griffen setzt der Her-steller das durch die Lebensmit-telhygiene- Verordnung 2006 eingeführte HACCP-Konzept um. Die hohe Stahlqualität und eine optimale Härte sorgen für hohe Schnitthaltigkeit bei minimaler Bruchgefahr. Das Sortiment umfasst Schlacht-, Bank-, Ausbein- und Stech-messer in diversen Formen und Längen sowie Abhäut- und Kleintiermesser. Bei der Messerserie PrimeLine von Giesser Messer sind Ergonomie, Hygiene, Schärfe und Rutschsicherheit im Design der Messer vereint. Durch verschiedene Klingenformen und -längen, wahlweise mit flexibler oder starker Klinge, kurzer oder langer Griffnase ist die Messerserie für viele Arbeitsbereiche geeignet. Die weiche, griffige Oberfläche mit hartem Kunststoffkern gewährleistet Stabilität und präzises Arbeiten. Aus-gewogene Proportionen sorgen für eine aus-balancierte Handha-bung und ermöglichen so ein müheloses und er-müdungsfreies Schneiden. Die Sanitized Silver-Ausrüs-tung der Griffe vermindert die Verbreitung von Bakterien und das Risiko von Kreuz-machines solutions are nee-ded. From coarse de-boning work to fine cutting tasks kni-ves are the indispensable basic tools. When assessing knives, in addition to the cutting pro-perties, aspects such as ergo-metrics, optimum safety and hygiene should be considered. Manual cutting In the Victorinox range of kni-ves, coloured handles marked in accordance with the inter-national food directive ensure safety and hygiene. In order to avoid confusion, the colours assign the knives to clearly defined areas of use. With the coloured handles the manu-facturer is implementing the HACCP concept introduced by the food hygiene directive of 2006. The high quality of the steel and optimum hard-ness ensure a high degree of edge holding with a minimal risk of breakage. The range includes slaughtering, bench, de-boning and cut-off knives in various shapes and lengths as well as skinning and small animal knives. In Giesser Messer‘s PrimeLine- knife range, ergonomics, hygiene, sharpness and non-slip pro-perties are combined in the design of the knife. Through the various blade shapes and lengths, with a choice of a more flexible or stronger blades, shorter or longer grip, the knife range is suitable for many working areas. The soft, non-slip sur-face with a hard plastic core ensured stability and precision of work. Balanced proportions ensure balanced use allowing effortless and tireless cutting. The Sanitized Silver finish of the grips reduces the spread of bacteria and the risk of cross-contamination. Only precision-ground knives reduce friction, thereby assu-ring a clean cut and preser-vation of the meat structure. However, even when used ap-propriately, every knife loses sharpness over time. If the bla-de can no longer be sharpened with reasonable effort using the sharpening steel, the knife has to be resharpened. With the Mado Superschliff MNS 630 D and W welt belt sharpener, all types of knives can be expertly resharpened. For the best results when but-chering, cleaving or cutting a product, knife manufacturers recommend so-called convex grinding.  Through the special contact disk the convex grind is automatically produced. With the NB800 wet belt grin-der GS-Schleiftechnik also provides an all-round machine with a powerful motor GS-Schleiftechnik Nock Maschinenbau Mado Giesser Messer


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