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with different products are assigned a dedicated lot number, which contains the lot number of all items included in the box. “We produce a large number of products in small batches. Every batch is precisely documented so we can quickly find out which goods were delivered to which customer. So whenever needed, we are able to organize product recalls in an instant”, confirms quality officer Nadi-ne Hildenstein. Changing to the new Food Information Regulation According to Richard Mischau, one of the advan-tages of the CSB-System is that it is future-proof and flexible so you can implement new ideas or respond to market demands. The new Food Infor-mation Regulation, which has been in effect since 13 December 2014, for him was never a reason to worry: “We have dealt with this issue early on and prepared ourselves for the new regulation so we could adjust our labeling systems in good time. All information is automatically forwarded to our weigh labeler. In addition, we provide data to different platforms such as 1worldsync – in the fu-ture, this will happen automatically, too. So when we refine the recipe of a product, the details on the labels will be adjusted as well.” In general, the company is doing well with CSB’s nutritional value calculation and identification. With these modules, you can calculate, label and tige Rolle spielt. Mit Hilfe der Software wissen die Mitarbeiter immer genau, ob sich in den verarbei-teten Rohstoffen Allergene befinden und ob mit einem Produktwechsel eine Umrüstung und Reini-gung der Maschinen notwendig ist. Auf diese Weise ist ausgeschlossen, dass Restbestandteile von Aller-genen in die Produkte gelangen. Bestellung über EDI Zunehmend wichtig ist der Bereich EDI, den der Fleischverarbeiter ebenfalls mit dem CSB-System ab-bildet: Früher ein reines Einzelhandelsthema, fordern heute auch immer mehr Caterer und Krankenhäuser die elektronische Bestellabwicklung. Nicht ohne Grund, denn Studien zufolge können Unternehmen bei der elektronischen Bestellabwicklung mittels EDI rund zwei Drittel der Kosten sparen – im Vergleich zu einer Abwicklung über Papier. Das liegt vor allem an der hohen Geschwindigkeit der elektronischen Übertragung in Verbindung mit der Vermeidung von Fehlern. EDI ermöglicht es, Geschäftsdaten au-tomatisiert zwischen den Anwendungsprogrammen der beteiligten Partner auszutauschen. Daraus ergibt sich die maximale Optimierung eines Geschäftspro-zesses wie etwas der Übermittlung einer Bestellung: Die Bestellung der Kunden ist augenblicklich als Auftrag in der ERP-Software erfasst und kann sofort bearbeitet werden. Integration schafft Transparenz Insellösungen gibt es bei Mischau schon lange nicht mehr und auch in Zukunft setzt die Geschäfts-führung auf das CSB-System als Komplettlösung. „Technologisch sind wir durch die branchenspezi- fische Software bestens für die Zukunft gerüstet. Mit ihr ist es uns gelungen, unser Unternehmen sicher und vorausschauend durch alle Herausforderungen der Branche zu steuern.“ Der hohe Integrationsgrad sorgt dabei für die notwendige Transparenz. Jeden Morgen verschafft sich Richard Mischau einen Über- Continued from page 24 manage all ingredients, nutritional values and allergens. For this purpose, the system links the data of the products with those of the raw materials to be processed. So when creating the recipe, all relevant ingredients are directly linked to the items. Based on the item’s under-lying bill of materials and related production variants, and in accordance with the allocated ingredients, the system identifies ingredients, nutritional values, allergens and GMOs and transfers these data to the weigh labeler so they can be printed on labels. In this context, allergen management is worth highlighting because it is quite important when it comes to de-livering to schools. Using the software, the staff always knows whether the processed raw materials include aller-gens and whether they need to change over and clean machines prior to a change in product. This way they can prevent that allergen residues end up in the products. Orders via EDI The importance of EDI is increasing significantly. At Mischau, this area is also implemented in the CSB-System: Having been a mere retail issue before, now a growing number of caterers and hospitals demand electronic order processing. This has been endorsed by recent studies: with electronic order processing via EDI, enterprises can save about two thirds of the costs compared to order handling on paper, which is mainly due to the high speed of electronic transmission combined with error pre-vention. EDI enables automatic transfer of business data between the application programs of the participating parties. As a result, business processes are optimized, for example submitting an order. The customer’s order is instantly entered in the ERP software and can be processed without delay. Integration brings about transparency Mischau has eliminated its stand-alone solution quite a while ago. Also in the future, management counts on the CSB-System as turnkey solution. In terms of technology, we are well prepared for the future with the industry-specific software. It helped us maneuver our business safely and with foresight past all challenges presented by the industry.” The high level of integration provides for the required transparency. Every morning, Richard Mischau assesses the current overall business situation: “We get exact daily figures for corporate control. Any data of the logistical chain, from procurement via production, inventory and sales are quickly available. So at all times, the system safeguards our coverage planning ability and planning reliability.” www.csb.com, www.mischau.de blick über die aktuelle Geschäftslage: „Wir haben täglich exakte Zahlen zur Unternehmenssteuerung. Alle Daten der logistischen Kette, von der Beschaf-fung über die Produktion, das Lager und den Absatz sind schnell verfügbar. Unsere Dispositionsfähigkeit und Planungssicherheit sind damit jederzeit gewähr-leistet.“ www.csb.com, www.mischau.de 26 2015 FOOD PRODUCTION LEBENSMITTELPRODUKTION Fotos: CSB-System


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