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FT_01_2014

Abbildung: Belpork vzw Belgien Belgium 1/2014 9 2 Dokumentierter Antibiotikaeinsatz Der Antibiotikaeinsatz in den Certus-Betrieben wird seit 01.01.2014 digital erfasst. Das teilt Belpork vzw, Standardgeber des belgischen Certus-Prüfsiegels für Schweinefleisch mit. Vor dem Hintergrund einer nachhaltigen Antibio-tika- Strategie wird die formale digitale Erfas-sung aller Antibiotikaverschreibungen auch zu Analysezwecken genutzt. Künftig sollen die Tierhalter individuell ber den Therapiestand informiert und ggf. angehalten werden, den Medikamenteneinsatz auf ein Minimum zu reduzieren. www.freshfrombelgium.com Documented use of antibiotics The use of antibiotics of Certus farms is digitally captured since January 1, 2014, announced Belpork vzw, standard owner of the Beligian Certus scheme for pork. Against the background of a sustainable antibiotics strategy, the formal digital documentation of all antibiotics prescriptions will be used for analysis purposes. In the future, farmers will be informed about their individual status and if necessary urged to reduce the use of antibiotics. www.freshfrombelgium.com Weiter QS-fähig Schweine- und Sauenfleisch aus dem Cer-tus- System kann auch über 2013 hinaus in das QS-System geliefert werden. QS Qua-lität und Sicherheit und Belpork vzw, Stan-dardgeber des belgischen Certus-Prüfsiegels haben die Fortführung der seit 2004 andau-ernden Zusammenarbeit auf der Anuga in Köln vertraglich besiegelt. Die Vertrags-parteien haben sich darauf verständigt, die grundlegenden Parameter der Qualitätssicherung gemein-sam weiter zu entwickeln. Still QS-certified Pork originating from the Belgian Certus scheme can be delivered into the QS scheme after 2013. The agree-ment between QS Qualität und Sicher-heit and Belpork vzw, standard owner of the Beligian Certus scheme has been extended un-til December 31, 2013. From January 1, 2013 it will also be possible to deliver Certus certified sow meat into the QS scheme. and to join the league of lead- ing European slaughterhouses. Apart from further growth, both enterprises are now also able to control the entire manufac-turing process from A to Z. “In the field of the quality and mo-nitoring this cooperation also provides us with a great deal of added value“, says Marcel Läremans, CEO of Bens Vlees, part of the group Vanden Aven-ne. “That‘s right“, Dirk Nelen, CEO Groep Noordvlees Van Gool, confirms. “For instance, our subsidiary BGMC which is specialised in the processing of red organs, the processing of slaughter waste and the sepa-ration of bones from pig heads will be able to get these raw materials directly from the new slaughterhouse by 2015. Since the supplies come from the own group, we control the produc-tion from A to Z and are able to conduct quality controls at any time.“


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